Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde beefburger met rodelinzen-wortelpuree

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Beefburgers 4
  • wortelen 4
  • slamix (bijv. slamix van Gourmet Greens) 2
  • bloemige aardappelen 400 g
  • rode uien 2
  • droge rode linzen 120 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • kruidentuiltjes 1
  • rozemarijn (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de rode uien in hele dunne slierten.
  2. Snij de wortelen en de aardappelen in grove stukken.
  3. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui en de rozemarijn ± 15 min. op een heel zacht vuur.
  2. Kook intussen de aardappelen en de wortelen gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Overgiet de rode linzen met water. Voeg een snuifje zout en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 10 à 12 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Giet af en verwijder het kruidentuiltje.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de beefburgers naar smaak. Of gril ze op de steengrill.
  5. Prak de wortelen en de aardappelen fijn met een pureestamper. Meng er de rode ui en de rode linzen onder. Kruid met zwarte peper.
Afwerking

Serveer met de krokante, frisse gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vetten 8.2 g
Verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 30.5 g
Suikers 6.3 g
Vezels 8.8 g
Eiwitten 42.5 g
Zout 1.2 g