Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegratineerde ravioli fungi-shiitake met spinazie en mozzarella

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • ravioli (versmarkt) (funghi-shitake) 500 g
  • spinazie 800 g
  • mozzarella 250 g
  • kefir 4 eetl.
  • halfgedroogde tomaten 10
  • olijfolie 1 eetl.
  • Provençaalse kruiden 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Gebruik je verse spinazie? Verhit dan de olijfolie in een pot en laat de spinazie slinken. Laat uitlekken in een vergiet en hak fijn.
  2. Hak intussen de halfgedroogde tomaten grof.
  3. Snij de mozzarella in schijfjes.
Bereiding (10 min + 15 min)
  1. Warm de spinazie op en voeg de tomaten toe. Kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout.
  2. Voeg de kefir toe en meng goed.
  3. Kook de ravioli ± 4 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng onder de spinazie.
  4. Doe alles in een ovenschaal en beleg met de schijfjes mozzarella.
  5. Zet nog even onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vetten 27.7 g
Verzadigde vetzuren 15.4 g
Koolhydraten 50.6 g
Suikers 5.4 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 29.2 g
Zout 2.9 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294