Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gebakken zalm met aardappel-komkommersalade

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • komkommers 1
  • waterkers 2 bosjes
  • kervel 1 bosjes
  • krielaardappelen 600 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • hennepolie 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 1 eetl.
  • appelazijn 1 koffiel.
  • venkelzaad 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Leg ze in een ovenschaal en meng er het venkelzaad, 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout onder.
  3. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Snij intussen de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in kleine blokjes.
  5. Snij de steeltjes van de waterkers en hak samen met de kervel grof.
Bereiding (55 min.)
  1. Haal de aardappelen uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
  2. Roer intussen de extra vierge olijfolie onder de hennepolie en de appelazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de zalmfilets 2 min. goudbruin op de velkant. Draai om en bak nog 2 min. goudbruin en net gaar.
  4. Meng de lauwe aardappelen met de komkommerblokjes, de kervel, de waterkers en de dressing.
Afwerking

Serveer de gebakken zalm met de aardappelsalade en geef er een groene salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vetten 31.7 g
Koolhydraten 32.3 g
Eiwitten 34.9 g