Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fusili met geroosterde raapjes en notencrumble

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • oesterzwammen 500 g
  • raapjes 2
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • plantaardig alternatief voor room op basis van haver 250 g
  • fusilli met insectenmeel 400 g
  • havervlokken 3 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Scheur de oesterzwammen in stukken.
  3. Schil de raapjes en snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.
  4. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en rozemarijn en hak fijn.
  5. Doe de raapjes in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de helft van de rozemarijn, de oregano, zwarte peper en zout. Meng goed.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Bak de raapjes 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze licht geroosterd en net gaar zijn.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de havervlokken samen met de hazelnoten en de rest van de rozemarijn goudbruin en krokant. Kruid met zwarte peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan of kookpot en bak de oesterzwammen op een hoog vuur.
  5. Meng de pasta onder de oesterzwammen. Voeg de raapjes en de peterselie toe en overgiet met het plantaardig alternatief voor room. Laat even opwarmen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de notencrumble.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vetten 34.3 g
Verzadigde vetzuren 6.2 g
Koolhydraten 70.9 g
Suikers 6.4 g
Vezels 9.3 g
Eiwitten 23.9 g
Zout 0.2 g