Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fruitige havermout met hazelnoten

Ontbijt minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • açaibessen (diepvries) 100 g
  • rijpe bananen 2
  • melk 8 dl
  • zadenmix 2 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • havermout 150 g
  • kokosbloesemsuiker 2 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de bananen in schijfjes.
  2. Hak de hazelnoten grof en meng met de zadenmix.
Bereiding (5 min. + 15 min.)
  1. Breng de havermout en de melk aan de kook in een kookpot.
  2. Laat enkele minuten afgedekt garen op een zacht vuur tot een smeuïg geheel.
  3. Voeg enkele minuten voor het einde van de gaartijd de açaibessen toe. Meng goed en laat verder opwarmen.
  4. Voeg de kokosbloesemsuiker en de kaneel toe.
  5. Verdeel over 4 kommetjes. Verdeel er de bananenschijfjes over en bestrooi met de zaden- en notenmix.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vetten 14.8 g
Verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 52.8 g
Suikers 27.2 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 14.9 g
Zout 0.2 g