
Fruitige havermout met hazelnoten
Ingrediënten
- açaibessen (diepvries) 100 g
- rijpe bananen 2
- melk 8 dl
- zadenmix 2 eetl.
- geroosterde hazelnoten 3 eetl.
- havermout 150 g
- kokosbloesemsuiker 2 eetl.
- kaneel 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de bananen in schijfjes.
- Hak de hazelnoten grof en meng met de zadenmix.
Bereiding (5 min. + 15 min.)
- Breng de havermout en de melk aan de kook in een kookpot.
- Laat enkele minuten afgedekt garen op een zacht vuur tot een smeuïg geheel.
- Voeg enkele minuten voor het einde van de gaartijd de açaibessen toe. Meng goed en laat verder opwarmen.
- Voeg de kokosbloesemsuiker en de kaneel toe.
- Verdeel over 4 kommetjes. Verdeel er de bananenschijfjes over en bestrooi met de zaden- en notenmix.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
418 kcal
Vetten
14.8 g
Verzadigde vetzuren
3.7 g
Koolhydraten
52.8 g
Suikers
27.2 g
Vezels
7.2 g
Eiwitten
14.9 g
Zout
0.2 g