Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fruitig quinoaslaatje met scampi

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • Black Tiger scampi’s (diepvries) 12
  • chilipepers 0.5
  • mango's 1
  • limoenen (de zeste) 2
  • koriander 1 plantjes
  • rode uien 1
  • quinoa 200 g
  • cashewnoten 70 g
  • rozijnen 40 g
  • edamamebonen in pekel 70 g
  • balsamicoazijn 60 ml
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Spoel de quinoa goed onder koud water. Kook ± 15 min. afgedekt gaar in 4 dl lichtgezouten water. Laat afkoelen.
  2. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.
  3. Snipper de chilipeper en de rode ui fijn.
  4. Laat de edamamebonen uitlekken.
  5. Hak de cashewnoten grof.
Bereiding (25 min + 10 min)
  1. Meng de limoenzeste met de balsamicoazijn. Meng samen met de chilipeper, mango, edamamebonen, rozijnen, rode ui, cashewnoten en blaadjes koriander (hou een beetje apart voor de afwerking) onder de quinoa.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de scampi lichtbruin.
  3. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel het quinoaslaatje over 4 diepe borden, leg er enkele scampi op en werk af met nog wat korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vetten 16.8 g
Verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 42.9 g
Suikers 12.2 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 18.2 g
Zout 0.5 g
Tip

veggietip
Maak er een veggieversie van met krokant gebakken tempéreepjes

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294