
Freekehbowl met linzenmix, rodebietenslaatje, gestoofde koolrabi en tofoeblokjes
Ingrediënten
- tofoe (natuur) 250 g
- rode bieten 3
- koolrabi's 2
- linzenmix 100 g
- limoenen 1
- platte peterselie 0.5 plantjes
- munt (vers) 5 takjes
- freekeh (heel) 150 g
- sesamzaad 2 eetl.
- groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 eetl. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
- olijfolie 3 eetl.
- shoyu (sojasaus) 2 eetl.
- laurier 1 blaadjes
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Hak de peterselie- en muntblaadjes grof.
- Snij de koolrabi’s in staafjes van ± 4 cm lang en 0,5 cm dik.
Bereiding (30 min.)
- Kook de freekeh ± 30 min. in de groentebouillon.
- Kook intussen de linzenmix ± 20 min. samen met het laurierblaadje.
- Rasp de rode bieten grof.
- Pers de limoen en meng samen met 1 eetl. olijfolie onder de rode bieten.
- Meng de kruiden onder de rode biet en hou een beetje apart voor de afwerking.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de koolrabi ± 12 à 15 min. beetgaar. Kruid met zwarte peper en zout.
- Dep intussen de tofoe droog met keukenpapier en snij in blokjes van ± 1 cm.
- Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Maak 4 bowls met wat freekeh, linzenmix, rodebietensalade en koolrabistaafjes.
- Verdeel de tofoeblokjes over de bowl en werk af met de kruiden. Bedruppel met wat sojasaus en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
468 kcal
Vetten
16.5 g
Verzadigde vetzuren
16.5 g
Koolhydraten
47.8 g
Suikers
9.9 g
Vezels
13.5 g
Eiwitten
25.2 g
Zout
1.9 g