Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Freekehbowl met linzenmix, rodebietenslaatje, gestoofde koolrabi en tofoeblokjes

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (natuur) 250 g
  • rode bieten 3
  • koolrabi's 2
  • linzenmix 100 g
  • limoenen 1
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • munt (vers) 5 takjes
  • freekeh (heel) 150 g
  • sesamzaad 2 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 eetl. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 2 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de peterselie- en muntblaadjes grof.
  2. Snij de koolrabi’s in staafjes van ± 4 cm lang en 0,5 cm dik.
Bereiding (30 min.)
  1. Kook de freekeh ± 30 min. in de groentebouillon.
  2. Kook intussen de linzenmix ± 20 min. samen met het laurierblaadje.
  3. Rasp de rode bieten grof.
  4. Pers de limoen en meng samen met 1 eetl. olijfolie onder de rode bieten.
  5. Meng de kruiden onder de rode biet en hou een beetje apart voor de afwerking.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de koolrabi ± 12 à 15 min. beetgaar. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Dep intussen de tofoe droog met keukenpapier en snij in blokjes van ± 1 cm.
  8. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  9. Maak 4 bowls met wat freekeh, linzenmix, rodebietensalade en koolrabistaafjes.
  10. Verdeel de tofoeblokjes over de bowl en werk af met de kruiden. Bedruppel met wat sojasaus en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vetten 16.5 g
Verzadigde vetzuren 16.5 g
Koolhydraten 47.8 g
Suikers 9.9 g
Vezels 13.5 g
Eiwitten 25.2 g
Zout 1.9 g