Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Eenpansgerecht met gehaktballetjes, krieltjes en spinazie

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gehakt varken + rund 400 g
  • spinazie (diepvries) 300 g
  • tomaten 2
  • bieslook 0.5 plantjes
  • platte peterselie 4 takken
  • krielaardappelen 500 g
  • eieren 1
  • kokosroom 3 eetl.
  • pistachenoten 2 eetl.
  • paneermeel 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • chilikruiden 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Roer het ei los.
  2. Snipper het bieslook en de peterselieblaadjes fijn.
  3. Hak de pistachenoten fijn
  4. Snij de tomaten in blokjes.
  5. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de groene kruiden, de chilikruiden en de nootjes. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding (20 + 20 min)
  1. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin (maar nog niet gaar).
  3. Voeg de spinazie en de kokosroom toe en laat enkele minuten afgedekt stoven.
  4. Voeg de krieltjes en de tomatenblokjes toe en laat nog enkele minuten afgedekt verder stoven. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vetten 30.9 g
Verzadigde vetzuren 10.6 g
Koolhydraten 26.5 g
Suikers 4.6 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 24.6 g
Zout 1.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294