
Duo van kastanjemousse met speculaaskruimels
Ingrediënten
- physalissen 12
- mascarpone 250 g
- room (min. 35 % V.G.) 2 dl
- eieren 3
- speculaaskoekjes 8
- kastanjecrème 50 g
- kokosbloesemsuiker 1.5 eetl.
- cacaopoeder 1 eetl.
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 30 min. in de koelkast)
- Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf met 1 eetl. kokosbloesemsuiker.
- Klop 2 eidooiers romig met 1/2 eetl. kokosbloesemsuiker.
- Klop de room stijf.
- Meng de mascarpone met de kastanjecrème in een grote mengkom. Roer er de eidooiers en de slagroom onder.
- Spatel er de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Schep de helft van de mousse in een andere kom en meng met het cacaopoeder.
- Laat de 2 mousses minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
- Verkruimel intussen de speculaaskoekjes
Afwerking
Schep de 2 mousses op dessertbordjes en werk vlak voor het serveren af met de speculaaskruimels en de physalissen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
415 kcal
Vetten
33.8 g
Koolhydraten
19.9 g
Eiwitten
7.4 g