Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Duo van kastanjemousse met speculaaskruimels

Dessert minder dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • physalissen 12
  • mascarpone 250 g
  • room (min. 35 % V.G.) 2 dl
  • eieren 3
  • speculaaskoekjes 8
  • kastanjecrème 50 g
  • kokosbloesemsuiker 1.5 eetl.
  • cacaopoeder 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 30 min. in de koelkast)
  1. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf met 1 eetl. kokosbloesemsuiker.
  2. Klop 2 eidooiers romig met 1/2 eetl. kokosbloesemsuiker.
  3. Klop de room stijf.
  4. Meng de mascarpone met de kastanjecrème in een grote mengkom. Roer er de eidooiers en de slagroom onder.
  5. Spatel er de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Schep de helft van de mousse in een andere kom en meng met het cacaopoeder.
  6. Laat de 2 mousses minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
  7. Verkruimel intussen de speculaaskoekjes
Afwerking

Schep de 2 mousses op dessertbordjes en werk vlak voor het serveren af met de speculaaskruimels en de physalissen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vetten 33.8 g
Koolhydraten 19.9 g
Eiwitten 7.4 g