Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Driekoningentaart met appeltjes en honing

Dessert Minder dan 45 min. 8 stukken

Ingrediënten

8 stukken
  • appelen 5
  • bladerdeeg 2 vellen
  • eidooiers 1
  • room 1 eetl.
  • honing 1 eetl.
  • rietsuiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de appelen en snij in partjes van ± 0,5 cm dik.
  2. Klop de eidooier los.
Bereiding (5 min + 40 min)
  1. Smelt de suiker samen met de honing in een pan. Voeg de room toe en laat enkele minuten sudderen en indikken.
  2. Leg er de appelpartjes in en laat verder stoven tot ze gaar zijn. Zet het vuur hoger zodat de partjes mooi bruin worden. Laat alles goed afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Rol intussen een vel bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Doe er het appelmengsel op en laat een rand van minstens 1 cm vrij. Bevochtig de rand lichtjes met water.
  5. Leg het tweede vel bladerdeeg erop en maak de taart dicht door alle randen goed tegen elkaar te drukken.
  6. Maak eventueel een patroon in de bovenkant van het bladerdeeg (let op dat je niet helemaal erdoor snijdt!) en prik in het midden een gaatje. Bestrijk met de losgeklopte eidooier.
  7. Zet de taart 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal eruit, laat afkoelen en snij in 8 punten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vetten 13.5 g
Verzadigde vetzuren 6.4 g
Koolhydraten 37.3 g
Suikers 15.3 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 4 g
Zout 0.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294