Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Croque met brie, beenham en witloofslaatje

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • beenham 4 sneetjes
  • witloof 150 g
  • radijzen 1 bosjes
  • microgroenten spicy mix 55 g
  • brie 200 g
  • houthakkersbroden 8 sneden
  • olijfolie 3 eetl.
  • witte balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de brie en de radijzen in plakjes.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes.
  3. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng onder het witloof en de radijzen.
Bereiding (10 min. + 10 min.)
  1. Beleg 4 sneetjes brood met brie en beenham. Bedek met een tweede sneetje brood en bedruppel beide kanten lichtjes met de rest van de olijfolie.
  2. Bak goudbruin aan beide kanten in een pan of een croque-monsieurmachine.
  3. Snij in 2 driehoeken en verdeel over vier borden. Werk af met de microgroenten en geef er wat salade bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vetten 22.5 g
Verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 30.3 g
Suikers 3.3 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 24.8 g
Zout 2.8 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294