
Crème brulée met kokos en cashewnoten
Ingrediënten
- sinaasappelen 0.5
- kokosmelk 4 dl
- cashewnoten 150 g
- kokosbloesemsiroop 120 ml
- maïszetmeel 1.5 eetl.
- suiker 1 eetl.
- kokosolie 1 eetl.
- vanillestokjes 1
- gemberpoeder 0.5 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij een stukje schil van ± 4 cm van de halve sinaasappel. Pers hem.
Bereiding (5 min. + 15 min. + 30 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Mix de kokosmelk, de cashewnoten, het gemberpoeder, de kokosbloesemsiroop en het sinaasappelsap tot een homogeen mengsel.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Voeg het stokje, de zaadjes en het stukje sinaasappelschil toe aan de kokosmelk.
- Laat 10 min. al roerend opwarmen op een zacht vuur. Giet door een zeef.
- Voeg een beetje van de warme kokosmelk toe aan het maïszetmeel. Meng tot een papje en voeg opnieuw toe aan de rest van de kokosmelk. Roer goed tot het dikt.
- Vet 4 ovenbestendige potjes in met de kokosolie en vul met de crème.
- Dek af met aluminiumfolie en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en bestrooi met de suiker. Zet nog 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker karamelliseert.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
567 kcal
Vetten
39.4 g
Verzadigde vetzuren
19.5 g
Koolhydraten
41.8 g
Suikers
28.7 g
Vezels
1.8 g
Eiwitten
10.4 g
Zout
0.1 g