Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Crème brulée met kokos en cashewnoten

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sinaasappelen 0.5
  • kokosmelk 4 dl
  • cashewnoten 150 g
  • kokosbloesemsiroop 120 ml
  • maïszetmeel 1.5 eetl.
  • suiker 1 eetl.
  • kokosolie 1 eetl.
  • vanillestokjes 1
  • gemberpoeder 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij een stukje schil van ± 4 cm van de halve sinaasappel. Pers hem.
Bereiding (5 min. + 15 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Mix de kokosmelk, de cashewnoten, het gemberpoeder, de kokosbloesemsiroop en het sinaasappelsap tot een homogeen mengsel.
  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Voeg het stokje, de zaadjes en het stukje sinaasappelschil toe aan de kokosmelk.
  4. Laat 10 min. al roerend opwarmen op een zacht vuur. Giet door een zeef.
  5. Voeg een beetje van de warme kokosmelk toe aan het maïszetmeel. Meng tot een papje en voeg opnieuw toe aan de rest van de kokosmelk. Roer goed tot het dikt.
  6. Vet 4 ovenbestendige potjes in met de kokosolie en vul met de crème.
  7. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en bestrooi met de suiker. Zet nog 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker karamelliseert.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vetten 39.4 g
Verzadigde vetzuren 19.5 g
Koolhydraten 41.8 g
Suikers 28.7 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 10.4 g
Zout 0.1 g