Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Couscousslaatje met tuinbonen, perzik en feta

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tuinbonen 500 g
  • kropsla 1
  • kroppen rode eikenbladsla 0.5
  • perziken (rijp) 3
  • limoenen 2
  • feta (blok) 150 g
  • couscous met bloemen 200 g
  • groentebouillon (0.5 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Scheur de blaadjes van de 2 slasoorten grof en meng goed onder elkaar.
  2. Rasp de schil van de limoenen (niet het wit) en pers 1 limoen.
  3. Roer het limoensap en de zeste onder de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  4. Dop de tuinbonen (snij ze aan de naad open en haal er de boontjes uit).
  5. Snij de ongeschilde perziken in partjes.
Bereiding (45 min.)
  1. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork. Laat daarna afkoelen.
  2. Kook intussen de tuinbonen 5 à 6 min. in lichtgezouten water tot het velletje wat begint te rimpelen. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Neem een tuinboon tussen je vingers en knijp het boontje uit het velletje. Doe hetzelfde met de rest van de tuinbonen.
  4. Verdeel de sla over 4 borden of leg op 1 grote schotel. Verdeel er de couscous, de tuinbonen en de partjes perzik over. Verkruimel er de feta over en lepel er de limoendressing over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vetten 17.3 g
Koolhydraten 49.9 g
Eiwitten 19.6 g