
Clafoutis met frambozen
Ingrediënten
- frambozen (diepvries) 200 g
- plantaardig alternatief voor melk 4 dl
- eieren 3
- boter 1 eetl.
- volkorenbloem (rijstmeel) 80 g
- rietsuiker 80 g
- amandelmeel 40 g
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Laat de frambozen ontdooien en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Vet vuurvaste ovenschaaltjes in met de boter.
Bereiding (40 min. + ontdooitijd)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) onder elkaar en verdeel over de ovenschaaltjes.
- Verdeel hierover de frambozen en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Clafoutis smaakt het lekkerste lauw maar kan je ook afgekoeld serveren.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
366 kcal
Vetten
14.4 g
Verzadigde vetzuren
4.2 g
Koolhydraten
47.1 g
Suikers
28 g
Vezels
5.6 g
Eiwitten
9.3 g
Zout
0.2 g
Tip
Je kan dit dessert vooraf klaarmaken. De avond zelf verdeel je de frambozen over de taartjes en bak je ze in de oven. Zo kan je de clafoutis supervers opdienen!