Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladetaart

Dessert meer dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

8 personen
  • bosvruchten (diepvries) 150 g
  • boter (op kamertemperatuur) 125 g
  • melk 1 dl
  • eieren 3
  • pecannoten 3 eetl.
  • pure chocolade 125 g
  • ahornsiroop 4 eetl.
  • honing 1 koffiel.
  • bloem 75 g
  • vanillesuiker 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Bekleed een bakvorm (Ø 20 cm) met bakpapier.
  2. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de melk op een heel zacht vuurtje en laat er de chocolade in smelten.
  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  4. Hak de pecannoten grof.
Bereiding (10 min + 50 min)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Klop intussen de boter romig en meng er de gesmolten chocolade onder en daarna de ahornsiroop.
  3. Klop de eidooiers met de vanillesuiker tot een luchtige massa en meng onder de chocolade.
  4. Klopt het eiwit stijf met de vanillesuiker. Doe de helft bij het chocolademengsel.
  5. Zeef de bloem met het snuifje zout en voeg toe samen met de rest van het eiwit en de pecannoten.
  6. Doe het beslag in de vorm en bak 35 à 45 min. in de voorverwarmde oven (de taart is klaar als je er met een mes in prikt en het er droog uitkomt).
  7. Laat intussen het fruit ontdooien en warm lichtjes op met de honing. Laat afkoelen.
Afwerking

Snij de taart in punten en serveer met wat fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 315 kcal
Vetten 22.7 g
Verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 21.2 g
Suikers 13.3 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 5.3 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294