Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Cheddarcups met avocado-fetamousse

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 20 stuks

Ingrediënten

  • boerenkolen 2 blaadjes
  • avocado's (rijpe) 3
  • limoensap 2 eetl.
  • cheddar (blok) 250 g
  • feta (blok) 150 g
  • plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine) 4 eetl.
  • boter 1 koffiel.
  • arachideolie 2 eetl.
  • chilivlokken (molen) 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de cheddar.
  2. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes.
  3. Verkruimel de feta.
  4. Snij de nerf uit de blaadjes boerenkool en snipper de blaadjes fijn.
Bereiding (15 min. + 20 min. + afkoeltijd)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken er 20 cirkels van ± 8 cm groot op. Hou tenminste 3 cm afstand tussen de cirkels. Leg een laagje geraspte cheddar van ± 1/2 cm hoog in de cirkels.
  3. Zet de bakplaat ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtjes goud kleurt.
  4. Mix intussen de avocado, de feta, het limoensap en het alternatief voor room tot een gladde mousse. Kruid met zwarte peper.
  5. Haal de cheddar uit de oven en laat 1 min. afkoelen. Vet intussen een muffinbakvorm in met de boter. Leg de cheddarcirkels in de muffinvormpjes zodat je kuipjes krijgt. Laat ze zo verder afkoelen. Haal ze daarna voorzichtig uit de vorm.
  6. Schep de avocado-fetamousse voorzichtig in de cheddarcups.
  7. Verhit de arachideolie in een pan en bak de boerenkool 6 à 8 min.
  8. Werk de cheddarcups af met de boerenkool en de chilivlokken.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vetten 11.1 g
Verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 0.8 g
Suikers 0.6 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 0.3 g