
Cheddarcups met avocado-fetamousse
Ingrediënten
- boerenkolen 2 blaadjes
- avocado's (rijpe) 3
- limoensap 2 eetl.
- cheddar (blok) 250 g
- feta (blok) 150 g
- plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine) 4 eetl.
- boter 1 koffiel.
- arachideolie 2 eetl.
- chilivlokken (molen) 1 snuifjes
- zwarte peper
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de cheddar.
- Snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes.
- Verkruimel de feta.
- Snij de nerf uit de blaadjes boerenkool en snipper de blaadjes fijn.
Bereiding (15 min. + 20 min. + afkoeltijd)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken er 20 cirkels van ± 8 cm groot op. Hou tenminste 3 cm afstand tussen de cirkels. Leg een laagje geraspte cheddar van ± 1/2 cm hoog in de cirkels.
- Zet de bakplaat ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtjes goud kleurt.
- Mix intussen de avocado, de feta, het limoensap en het alternatief voor room tot een gladde mousse. Kruid met zwarte peper.
- Haal de cheddar uit de oven en laat 1 min. afkoelen. Vet intussen een muffinbakvorm in met de boter. Leg de cheddarcirkels in de muffinvormpjes zodat je kuipjes krijgt. Laat ze zo verder afkoelen. Haal ze daarna voorzichtig uit de vorm.
- Schep de avocado-fetamousse voorzichtig in de cheddarcups.
- Verhit de arachideolie in een pan en bak de boerenkool 6 à 8 min.
- Werk de cheddarcups af met de boerenkool en de chilivlokken.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
124 kcal
Vetten
11.1 g
Verzadigde vetzuren
4.8 g
Koolhydraten
0.8 g
Suikers
0.6 g
Vezels
0.9 g
Eiwitten
4.8 g
Zout
0.3 g