Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ceviche van zalm met zoete paprika

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 2
  • rode zoete puntpaprika's 2
  • lente-uitjes 4
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • munt (vers) 2 takjes
  • rode pepertjes 1
  • appelazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de limoen en meng het sap met de appelazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Verwijder het vel van de zalmfilets en snij de zalm in kleine blokjes van 1 cm.
  3. Meng de zalmblokjes met de limoenmarinade en laat 20 min. marineren in de koelkast.
  4. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in heel kleine blokjes.
  5. Hak de koriander- en de muntblaadjes grof.
  6. Snipper de lente-uitjes fijn.
  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag heel pikant eet). Snipper fijn.
Bereiding (25 min. + 20 min. marineren)
  1. Haal de gemarineerde zalmblokjes uit de koelkast en laat 5 min. op temperatuur komen.
  2. Meng voorzichtig met de paprikablokjes, de lente-uitjes, het pepertje en de helft van de verse kruiden.
Afwerking

Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de verse kruiden. Serveer eventueel met een stukje (stok)brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 175 kcal
Vetten 10.7 g
Koolhydraten 2.9 g
Eiwitten 15.9 g