Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bruschetta met vijgen en coppa

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • coppa 100 g
  • rucola 50 g
  • verse vijgen (of 6 gedroogde zachte vijgen) 3
  • parmezaan (blok) 50 g
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij sneetjes van minstens 1 cm dik van brood naar keuze.
  3. Bestrijk elk sneetje met een opgesneden teentje knoflook.
  4. Leg de sneetjes naast mekaar op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en beleg.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Snij de vijgen in partjes.
  2. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
  3. Beleg de sneetjes brood met enkele stukjes vijg, wat sneetjes coppa, de rucola en bestrooi met parmezaan.
  4. Werk af met wat olijfolie en zwarte peper.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vetten 15.3 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 20.8 g
Suikers 8 g
Vezels 2 g
Eiwitten 14.7 g
Zout 1.8 g