
Bruschetta met vijgen en coppa
Ingrediënten
- coppa 100 g
- rucola 50 g
- verse vijgen (of 6 gedroogde zachte vijgen) 3
- parmezaan (blok) 50 g
- olijfolie extra vierge 2 eetl.
- zwarte peper
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij sneetjes van minstens 1 cm dik van brood naar keuze.
- Bestrijk elk sneetje met een opgesneden teentje knoflook.
- Leg de sneetjes naast mekaar op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en beleg.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Snij de vijgen in partjes.
- Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
- Beleg de sneetjes brood met enkele stukjes vijg, wat sneetjes coppa, de rucola en bestrooi met parmezaan.
- Werk af met wat olijfolie en zwarte peper.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
283 kcal
Vetten
15.3 g
Verzadigde vetzuren
5.2 g
Koolhydraten
20.8 g
Suikers
8 g
Vezels
2 g
Eiwitten
14.7 g
Zout
1.8 g