Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bruschetta met geroosterde paprika en halloumi

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 2
  • basilicum 0.5 plantjes
  • Berloumi (Belgische grillkaas) 100 g
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij sneetjes van minstens 1 cm dik van brood naar keuze.
  3. Bestrijk elk sneetje met een opgesneden teentje knoflook.
  4. Leg de sneetjes naast mekaar op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en beleg.
Bereiding (15 min + 20 min.)
  1. Verwarm de ovengrill op max.
  2. Snij de rode paprika’s middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 10 min. onder de grill tot ze lichtjes zwartgeblakerd zijn.
  3. Haal uit de oven, doe in een kom en laat bedekt afkoelen.
  4. Snij ondertussen de Berloumi in dunne plakjes en scheur de blaadjes basilicum.
  5. Pel de afgekoelde paprika’s en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
  6. Breng op smaak met de azijn, 1 eetl. olijfolie, de oregano en zwarte peper.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de sneetjes Berloumi aan beide kanten goudbruin.
  8. Beleg de sneetjes geroosterd brood met de paprika’s en de Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vetten 12.4 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 18 g
Suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 8.4 g
Zout 1.1 g