Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Broodje pompoen met hennepzaadjes

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kastanjepompoenen 0.25
  • rucola 100 g
  • avocado's (rijpe) 2
  • limoenen 0.5
  • salie (vers) 2 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • hummus 1 eetl.
  • broden (naar keuze) 4 sneetjes
  • hennepzaadjes 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • sumakpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder de pitten uit de ongeschilde pompoen en snij in grove stukken. (De pitten kan je spoelen, 20 min. koken en roosteren in de oven of de pan).
  3. Trek de blaadjes van de salie en hak grof.
  4. Leg de pompoenstukken in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met het sumakpoeder, de salie, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoen licht geroosterd en gaar is.
  2. Hak ondertussen de rucola grof. Pers de halve limoen.
  3. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in partjes en besprenkel met 1 koffiel. limoensap.
  4. Mix de pompoen samen met de hummus, het knoflook, de rest van het limoensap en 1 eetl. olijfolie tot een gladde spread. Laat afkoelen.
  5. Besmeer de sneetjes brood met de pompoenspread en verdeel er de rucola en de partjes avocado over. Werk af met de hennepzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vetten 22.3 g
Verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 15.8 g
Suikers 3.5 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.5 g