Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bordje met plattekaas, confituur en gekaramelliseerde appel

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • appelen 2
  • verse kaas (plattekaas) 250 g
  • eidooiers 2
  • boter 1 eetl.
  • speculaaskoekjes 2
  • aardbeienconfituur 4 eetl.
  • palmsuiker 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Klop de eidooiers samen met 2 eetl. palmsuiker tot een luchtig en glad geheel. Meng voorzichtig onder de plattekaas. Zet ± 20 min. in de koelkast.
Bereiding (5 min. + 20 min. afkoelen + 15 min.)
  1. Snij de ongeschilde appelen in partjes van 1 cm en verkruimel de speculooskoekjes.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes aan beide kanten mooi bruin. Bestrooi met de rest van de palmsuiker en laat nog even karamelliseren.
  3. Doe intussen 1 eetl. confituur op 4 borden. Schep de plattekaasmengeling op de confituur.
  4. Leg enkele partjes appel op de plattekaasmengeling en bestrooi met de speculooskoekjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vetten 9.9 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 39.7 g
Suikers 37.5 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 7.1 g
Zout 0.1 g