
Bloemkoolslaatje met tomaat en eitjes
Ingrediënten
- bloemkolen 1
- tomaten 2
- platte peterselie 1 plantjes
- sjalotten 2
- eieren 2
- mayonaise 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de bloemkool in roosjes.
- Kook de eieren 8 min. hard in kokend water. Spoel ze daarna onder koud water.
- Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes.
- Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
- Kook of stoom de bloemkoolroosjes 6 à 8 min. Gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Pel ondertussen de eieren en prak fijn met een vork.
- Meng de bloemkoolroosjes met de mayonaise, de tomatenblokjes, de fijngesnipperde sjalotten, de peterselie en de eieren. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Serveer als lunch of geef als bijgerecht bij een veggieburger, een stukje vlees of kip.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
260 kcal
Vetten
20.9 g
Verzadigde vetzuren
2.9 g
Koolhydraten
8.8 g
Suikers
7.7 g
Vezels
4.9 g
Eiwitten
7.1 g
Zout
0.3 g