Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bloemkoolslaatje met tomaat en eitjes

Bijgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bloemkolen 1
  • tomaten 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • eieren 2
  • mayonaise 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de bloemkool in roosjes.
  2. Kook de eieren 8 min. hard in kokend water. Spoel ze daarna onder koud water.
  3. Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes.
  4. Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Kook of stoom de bloemkoolroosjes 6 à 8 min. Gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Pel ondertussen de eieren en prak fijn met een vork.
  3. Meng de bloemkoolroosjes met de mayonaise, de tomatenblokjes, de fijngesnipperde sjalotten, de peterselie en de eieren. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Serveer als lunch of geef als bijgerecht bij een veggieburger, een stukje vlees of kip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 260 kcal
Vetten 20.9 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 8.8 g
Suikers 7.7 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 7.1 g
Zout 0.3 g