Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Blini's met pittige tomatensalsa

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 18 stuks

Ingrediënten

  • tomaten 6
  • limoenen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • rode uien (of 1 grote sjalot of lente-uitje) 0.5
  • plantaardig alternatief voor melk 1 dl
  • eieren 1
  • zure room 100 g
  • maïs (blik) 300 g
  • glutenvrij sojameel 90 g
  • glutenvrij maïsmeel 50 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • maïsolie (of andere olie) 2 eetl.
  • cayennepeper (of 1/2 rood pepertje) 1 snuifjes
  • komijnpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
  2. Klop het ei los.
  3. Hak de platte peterselie fijn.
  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Snipper de halve rode ui fijn.
  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  7. Pers de limoen.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Mix de helft van de maïs met het plantaardig alternatief voor melk. Voeg de maïsolie, het komijnpoeder, de cayennepeper en het zout toe.
  3. Meng het losgeklopte ei onder het beslag. Zeef het sojameel, maïsmeel en het bakpoeder boven het beslag en roer tot een egaal mengsel. Voeg de rest van de maïs en de helft van de peterselie toe.
  4. Meng voor de salsa de stukjes tomaat met de rode ui, het pepertje en de rest van de peterselie. Voeg het limoensap en de olijfolie toe. Kruid met zout en zwarte peper en roer goed om.
  5. Bak dikke, kleine pannenkoekjes van het beslag en hou ze warm in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Beleg de blini’s met de tomatensalsa en serveer met de zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vetten 4.3 g
Verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 7.1 g
Suikers 3.6 g
Vezels 2 g
Eiwitten 4.2 g
Zout 0.1 g