
Blini-torentjes met rammenas en zalm
Ingrediënten
- gravadlax van zalm 200 g
- rammenassen 0.5
- dille (vers) 5 takjes
- zure room 200 g
- eidooiers 2
- melk 3 dl
- verse gist 7 g
- mierikswortelcrème (bokaal) 1 eetl.
- boekweitmeel 125 g
- tarwebloem 125 g
- neutrale olie (bv. zonnebloemolie) 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de melk tot ze lauw is.
- Roer de eidooiers los in de lauwe melk. Meng er de verse gist onder tot die volledig is opgelost.
- Meng de tarwebloem met het boekweitmeel in een grote kom en voeg het gistmengsel toe. Kruid met zwarte peper en zout. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat het beslag 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
- Hak intussen de dille fijn.
- Meng de mierikswortelcrème met de zure room. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.
- Schil de rammenas en snij in flinterdunne plakjes
Bereiding (45 min. + 1 u. rijzen)
- Verhit 1 eetl. olie in een grote pan. Schep enkele kleine pollepels beslag in de pan. Bak de blini’s ± 2 min. aan elke kant. Voeg na elke bakbeurt opnieuw olie toe en ga verder tot het beslag op is. Hou de blini’s warm.
- Besmeer de helft van de blini’s met mierikswortelroom. Leg er een sneetje zalm en een plakje rammenas op. Dek af met een blini’s en steek vast met een prikker.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
557 kcal
Vetten
28.5 g
Koolhydraten
51 g
Eiwitten
23.1 g