Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Blinde vink met gegratineerde wortel-knolselderpuree en biersaus

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • blinde vinken 4
  • knolselders 400 g
  • wortelen 400 g
  • verse tijm 5 takjes
  • aardappelen 1 kg
  • uien 2
  • boter 4 eetl.
  • geraspte parmezaan 2 eetl.
  • lichte room 1 dl
  • eidooiers 1
  • mosterd 1 eetl.
  • paneermeel 2 eetl.
  • blonde bieren (Belgoo) 33 cl
  • peterselie (gedroogd) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes van 2 cm.
  3. Snij de wortelen in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm (je hebt 1 eetl. nodig).
  5. Snij de uien in ringen.
Bereiding (1 u. 10 min.)
  1. Kook de blokjes knolselder en de stukjes wortel 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 5 min. aan alle kanten goudbruin. Voeg de uiringen toe en bak nog 5 min. Kruid met peper en zout.
  4. Giet het bier bij het vlees en voeg de mosterd en de peterselie toe. Laat 5 min. sudderen. Dek daarna af en laat nog ± 10 min. stoven op een zacht vuur.
  5. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de blokjes knolselder en de stukjes wortel 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.
  6. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de room, de eidooier, de blokjes knolselder en de stukjes wortel toe en meng goed. Verdeel over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte parmezaan en het paneermeel. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 5 min. onder de ovengrill.
Afwerking

Snij de blinde vinken in schijfjes, giet er wat biersaus over en serveer met de wortel-knolselderpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 796 kcal
Vetten 42.3 g
Koolhydraten 54.6 g
Eiwitten 40.8 g