
Biefstuk met oosters gekruide schorseneren en erwtjes
Ingrediënten
- biefstukken chateaubriand (beenhouwerij) 4 stukken
- erwten (diepvries) 100 g
- schorseneren 1 kg
- lente-uitjes 4 stengels
- gember (vers) 2 cm
- krielaardappelen 500 g
- knoflook 1 teentjes
- suiker 1 snuifjes
- olijfolie 4 eetl.
- sojasaus 3 eetl.
- rijstazijn 1 eetl.
- zwarte peper (molen) 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
- sesamzaad 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Schil de schorseneren en snij in stukjes van ± 5 cm.
- Rasp de gemberwortel.
- Hak het knoflook fijn.
- Snipper de lente-uitjes grof.
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding (45 min.)
- Kook de schorseneren ± 6 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Kook intussen de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de gember. Voeg de schorseneren toe en laat enkele min. bakken tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de sojasaus, mirin, suiker en erwtjes toe en laat nog enkele minuten verder stoven. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met het sesamzaad en de lente-uitjes.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken goudbruin aan elke kant. Laat nog even verder garen naar smaak. Haal van het vuur en laat enkele minuten rusten. Snij in schuine sneetjes.
Afwerking
Serveer de sneetjes biefstuk met de krieltjes en de schorseneren.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
591 kcal
Vetten
18.9 g
Verzadigde vetzuren
3.4 g
Koolhydraten
55.6 g
Suikers
31.7 g
Vezels
8 g
Eiwitten
45.5 g
Zout
2.7 g