Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Aziatisch stoofpotje met garnalen en venkel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gepelde garnalen 300 g
  • venkelknollen 1
  • knolselders 0.5
  • verse spinazie 250 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • limoenen 1
  • limoenblaadjes 2
  • koriander 1 plantjes
  • gember (vers) 2 cm
  • vastkokende aardappelen 600 g
  • kokosmelk 4 dl
  • groentebouillon (1 blokje of 1/2 eetl. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 2.5 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de knolselder en snij in blokjes.
  2. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in dunne reepjes.
  3. Hak de lente-uitjes en de spinazieblaadjes grof.
  4. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
  5. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  6. Rasp de gember fijn.
  7. Schil de aardappelen en snij in 4.
Bereiding (25 min. + 35 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes enkele minuten.
  2. Voeg de knolselder, de aardappelen, de venkel, de koriandersteeltjes, de limoenblaadjes en de gember toe en meng goed.
  3. Giet er de kokosmelk en de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 25 min. afgedekt garen op een heel zacht vuur tot de groenten net gaar zijn.
  4. Voeg de garnalen en de spinazie toe en laat nog 2 min. verder garen.
  5. Breng op smaak met zwarte peper, zout en een beetje limoensap en -zeste.
Afwerking

Verdeel over 4 diepe borden of kommen en werk af met de korianderblaadjes en de rest van de lente-uitjes. Haal de limoenblaadjes uit het stoofpotje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vetten 24.8 g
Verzadigde vetzuren 15.1 g
Koolhydraten 34.7 g
Suikers 4.8 g
Vezels 8.5 g
Eiwitten 21.1 g
Zout 2.7 g