Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Avondbrood met avocado en posteleinpesto

Ontbijt minder dan 30 min. 8 broodjes

Ingrediënten

  • avocado's 2
  • posteleinen 1 bosjes
  • rucola 50 g
  • limoenen 1
  • avondbroden 8 sneetjes
  • cashewnoten 2 eetl.
  • hennepzaadjes 1 eetl.
  • gistvlokken 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de limoen.
  2. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in fijne plakjes en besprenkel met een beetje limoensap.
  3. Mix de postelein samen met de cashewnoten, de olijfolie en de gistvlokken tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout en voeg een koffiel. limoensap toe.
Bereiding (15 min.)
  1. Besmeer de sneetjes avondbrood met een dun laagje posteleinpesto en verdeel er de partjes avocado en de rucola over.
  2. Werk af met de rest van de pesto en de hennepzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vetten 18.3 g
Verzadigde vetzuren 2.5 g
Koolhydraten 11.5 g
Suikers 1.8 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 6.9 g
Zout 0.3 g