Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Appel-perencake met havermout en speltmeel

Tussendoortje meer dan 60 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • appelen 1
  • peren 1
  • boter (op kamertemperatuur) 100 g
  • volle yoghurt natuur 2 dl
  • eieren 3
  • agavesiroop 120 ml
  • havermout 120 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • kaneel 1 koffiel.
  • gemalen gember 1 koffiel.
  • speltbloem 150 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Mix de havermout tot een fijn poeder met de staafmixer.
  2. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  3. Rasp de ongeschilde appel.
  4. Snij de ongeschilde peer in dunne partjes.
Bereiding (25 min. + 45 à 55 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het havermoutpoeder met het speltmeel, het bakpoeder, de kaneel, de gemalen gember en het zout.
  3. Mix de eidooiers met de yoghurt, de zachte boter en de agavesiroop. Voeg de geraspte appel toe.
  4. Klop de eiwitten goed stijf.
  5. Meng het droge havermoutmengsel met het vochtige eiermengsel. Schep er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
  6. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet er het deeg in. Verdeel de partjes peer over het deeg. Zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
  7. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vetten 18.6 g
Koolhydraten 37.1 g
Eiwitten 6.4 g