Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Amandelbrood

Ontbijt meer dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • ongezoete amandeldrink 4 dl
  • boter (+ 1 koffiel.) 25 g
  • eieren 1
  • verse gist 15 g
  • bloem (type: T65) 325 g
  • amandelmeel 75 g
  • suiker 25 g
  • saffraandraadjes 0.5 koffiel.
  • zout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (2 u. 10 min.)
  1. Brengt de helft van de amandeldrink aan de kook samen met het amandelmeel. Laat 15 min. sudderen.
  2. Verwarm de rest van de amandeldrink (laat niet koken) en los hierin de saffraandraadjes, de helft van de boter en de gist op. Roer dit gistmengsel door de afgekoelde amandeldrink met meel.
  3. Doe de bloem in een mengkom, voeg de amandelmengeling, de suiker, het ei en het zeezout toe. Kneed 10 min., het deeg moet elastisch en vochtig zijn.
  4. Laat het deeg 1,5 uur afgedekt rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  6. Vet een broodvorm in met 1 koffiel. boter en doe hierin het deeg. Smelt de rest van de boter en bestrijk hiermee de bovenkant van het brood. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2123 kcal
Vetten 85.7 g
Verzadigde vetzuren 22.5 g
Koolhydraten 267.5 g
Suikers 32.7 g
Vezels 15.1 g
Eiwitten 63.7 g
Zout 5.9 g