
Amandel-boekweitkoekjes met ijs
Ingrediënten
- ijs (naar keuze)
- eieren 1
- amandelnoten 60 g
- boekweitmeel (volkoren) 200 g
- rietsuiker 130 g
- vanillepoeder 1 koffiel.
- glutenvrij bakpoeder 0.5 koffiel.
- kokosolie 100 g
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
- Hak de amandelen grof.
- Voeg de rest van de ingrediënten (behalve het ijs) samen en kneed goed met de handen. Voeg als laatste de amandelen toe.
- Rol balletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes daarna plat tot een koekje.
- Laat 15 à 30 min. rusten op een koele plaats (in de koelkast, buiten of in de kelder).
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 30 min. rusten + 20 min. + afkoelen)
- Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Leg een koekje omgekeerd en leg hierop een bolletje ijs. Werk af met een tweede koekje en duw lichtjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
154 kcal
Vetten
8.2 g
Verzadigde vetzuren
5.5 g
Koolhydraten
17.5 g
Suikers
8.7 g
Vezels
0.8 g
Eiwitten
2.3 g
Zout
0 g