Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Amandel-boekweitkoekjes met ijs

Dessert minder dan 30 min. 16 koekjes

Ingrediënten

  • ijs (naar keuze)
  • eieren 1
  • amandelnoten 60 g
  • boekweitmeel (volkoren) 200 g
  • rietsuiker 130 g
  • vanillepoeder 1 koffiel.
  • glutenvrij bakpoeder 0.5 koffiel.
  • kokosolie 100 g
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. Hak de amandelen grof.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve het ijs) samen en kneed goed met de handen. Voeg als laatste de amandelen toe.
  3. Rol balletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes daarna plat tot een koekje.
  4. Laat 15 à 30 min. rusten op een koele plaats (in de koelkast, buiten of in de kelder).
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 30 min. rusten + 20 min. + afkoelen)
  1. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  2. Leg een koekje omgekeerd en leg hierop een bolletje ijs. Werk af met een tweede koekje en duw lichtjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vetten 8.2 g
Verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 17.5 g
Suikers 8.7 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 0 g