Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

3 x paasbrunch: eiersla, blini’s met gerookte zalm en ei en ricotta-pannenkoekjes met frambozensaus

Ontbijt Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gerookte Atlantische zalm 4 sneden
  • frambozen (diepvries) 100 g
  • bieslook 0.5 plantjes
  • dille 5 takjes
  • munt 5 takjes
  • eieren 9
  • melk 4 dl
  • ricotta 250 g
  • zure room 2 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • mayonaise 2 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • tarwebloem 200 g
  • speltbloem 100 g
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • olijfolie 1 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Kook 6 eieren 8 min. hard in kokend water. Laat afkoelen en pel.
  2. Snipper intussen het bieslook fijn.
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  4. Pluk de dunne blaadjes van de takjes dille.
  5. Klop 1 eiwit op tot stevige pieken.
  6. Klop 2 eieren los.
  7. Pluk de blaadjes van de takjes munt.
Bereiding (15 min + 30 min)
  1. Voor de eiersla: Prak 4 hardgekookte eieren met een vork en meng met de mayonaise, de mosterd en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Voor de blini’s: Meng de speltbloem met een snuifje zout, het bakpoeder en 2 dl melk. Schep voorzichtig onder het opgeklopte eiwit. Snij 2 hardgekookte eieren in partjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak telkens 1 eetl. beslag tot 10 à 12 goudbruine pannenkoekjes. Leg op elk reepje zalm een beetje zure room en een partje ei. Plooi mooi dicht en leg op de blini’s. Werk af met de dille.
  3. Voor de ricotta-pannenkoekjes: Meng de ricotta, 2 dl melk, de tarwebloem, de vanillesuiker, het snuifje kaneel en de losgeklopte eieren tot een glad beslag. Laat de diepgevroren frambozen en de honing 10 min. pruttelen in een steelpan, laat afkoelen tot een dikke saus. Smelt de boter in een pan en bak telkens 2 eetl. beslag tot goudbruine pannenkoekjes. Werk af met het frambozensausje en de verse munt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vetten 13.2 g
Verzadigde vetzuren 4.9 g
Koolhydraten 22.2 g
Suikers 4.8 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 13.6 g
Zout 0.8 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294