Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Verklein je ecologische voetafdruk

Je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken? Dat spreekt voor zich. En daar werken we graag samen met jou aan. Een greep uit de initiatieven die we nemen.

Plasticvrij en producten in bulk

Bij Bio-Planet weren we zoveel mogelijk plastic afval. Kies daarom in jouw winkel voor tandenborstels uit bamboe of neem je eigen potjes mee en laat ze vullen aan onze bedieningstoog. In onze versmarkt is het aanbod groenten en fruit bijna helemaal verpakkingsvrij.

In 10 van onze winkels vind je ook een vrac-meubel met onverpakte noten, granola, muesli en gedroogd fruit, altijd met het oog op kwaliteit en hygiëne. Stop deze onverpakte producten in onze herbruikbare Bio-Planet-bokalen of breng gewoon je eigen potjes of bokalen mee. Eens proberen? Haast je naar Bio-Planet Gent, Mechelen, Kortrijk, Leuven, Nossegem, Ukkel, Corbais, Jambes, Liège en Braine-l'Alleud. In die laatste vind je trouwens ook onverpakte koffie en een navulstation voor schoonmaakmiddelen.

Herbruikbare zakjes

Bij Bio-Planet vind je al jaren herbruikbare zakjes voor groenten en fruit. We zijn ondertussen nog een stapje verder gegaan en ruilden alle eenmalige groente- en fruitzakjes in voor een herbruikbare variant. Zo bannen we samen zo’n 150 miljoen plastic zakjes per jaar en dragen we stap voor stap bij aan een beter milieu.

De zakjes zijn wasbaar: na gebruik kan je ze afspoelen onder de kraan of gewoon mee in de wasmachine stoppen. Je kan ze meer dan 100 keer herbruiken. Het gewicht van de zakjes komt trouwens niet op je rekening, maar we trekken het af van het totale gewicht van je groenten of fruit.

De nieuwe zakjes zijn 100 % polyester en kunnen gemakkelijk 4 kg dragen. De life cycle analysis toont dat polyester zakjes over heel de levenscyclus de kleinste totale milieu-impact hebben. Bij een LCA-studie wordt de volledige milieu-impact in kaart gebracht, van grondstof tot einde gebruik. Polyester werd vergeleken met papier voor eenmalig gebruik en katoen op het vlak van grondstoffen, productie, transport, gebruik ...

100 % biologisch afbreekbare broodzakken

Onze broodzakken houden niet alleen je brood vers en krokant, ze zijn ook 100 % biologisch afbreekbaar. Gooi ze na gebruik gewoon op je composthoop of bij het papier en karton. Na 6 maanden zijn ze volledig afgebroken.

De broodzakken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en hebben een biologisch laagje coating dat het recyclageproces niet verstoort. Ook de waterinkt laat geen sporen na in het milieu.

Voor deze broodzakken werken we samen met Compy, een verpakkingsbedrijf met een hart voor het milieu.

Katoenen broodzakken

Of koop in onze winkels jouw katoenen broodzakken voor brood of stokbrood.

Boodschappen- en fietstassen

Je boodschappen? Die doe je nadien in een grote Bio-Planet-shopper van katoen of in een hippe Bio-Planet-fietstas. Die is CO2-neutraal gemaakt met 30 % gerecycleerde pet, ofwel 4 petflessen van 1,5 L.

Duurzame drinkflessen van Klean Kanteen

Refuse single use! Dat is het ultieme motto van Klean Kanteen, het bedrijf dat duurzame drinkflessen met een strak design ontwikkelt.

Weg met wegwerp!

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294