Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Local

Lokaal kopen betekent: in je buurt producten kopen die ook er ook geproduceerd zijn. Maar je koopt ook lokaal als je kiest voor producten die gemaakt zijn in eigen land (op Belgische bodem). Lokaal kopen is duurzamer. Je ecologische voetafdruk verkleint, door de kortere afstand tussen producent en klant. Plus: door lokaal te kopen, steun je de lokale economie. De Belgische bioboeren en de producenten van streekproducten zijn je dankbaar ...

Uitgebreid lokaal aanbod

Je vindt lokale producten vaak dicht bij de plek waar ze geproduceerd worden: op boerenmarkten, in zelfoogst- en plukboerderijen ... Bij Bio-Planet vind je er veel onder één dak: wij gaan op zoek naar lokale bioboeren en leveranciers en zorgen zo voor een uitgebreid lokaal aanbod in onze winkels. Dat betekent dat het aanbod in de winkels soms kan verschillen.

Uit de streek-label

De ‘locals’, producten van lokale leveranciers, kan je bij Bio-Planet herkennen aan het Uit de streek-label met de wortel. Sommige leveranciers zetten een Belgisch vlagje op hun verpakking en alle Belgische groenten worden in de versmarkt ook aangeduid met een vlagje.

De biolandkaart

Zo’n heerlijk sappige aardbei van hier, een knapperig stronkje witloof uit volle Belgische grond, vers gestoken asperges, lokaal gebrouwen bier … Lokale producten zijn het allerlekkerst als ze pas geplukt, geoogst of vers gemaakt in de winkel liggen. En dat lukt nu eenmaal het beste met producten – en leveranciers – van hier ... Zonde om daar niet volop van te genieten!

Op deze kaart vind je enkele lokale toppers bij Bio-Planet:

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294