Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zijn er ook puur natuur E-nummers?

Ja, natuurlijk! Bio-producten zijn uit principe zo puur mogelijk en bevatten zo weinig mogelijk toevoegingen, maar de 48 E-nummers die er wél in gebruikt mogen worden, zijn toegelaten volgens de strikte Europese bio-wetgeving. Op die garantie kan je rekenen als bio-consument.

Chemisch? Niet altijd!

Het klínkt misschien wel chemisch, zo’n E-nummer, maar een additief is niet per definitie een chemisch-synthetische stof. Ook natuurlijke en natuuridentieke stoffen – die in het labo geproduceerd worden en qua samenstelling identiek zijn aan natuurlijke stoffen – kunnen als E-nummer geregistreerd staan.

Deze E-nummers zijn puur natuur

  • E406 is niets anders dan agar-agar, een alternatief voor gelatine dat gewonnen wordt uit algen.
  • E407 of carrageen wordt gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator in bijvoorbeeld chocomelk ... en wordt gewonnen uit zeewier.
  • E410 als verdikkingsmiddel? Dat is johannesbroodpitmeel.
  • E330 zal je vaker vermeld zien staan als citroenzuur. Het wordt gewonnen uit citroenen, maar kan ook geproduceerd worden door de vergisting van bijvoorbeeld melasse.

Wat mag er niet in?

Je mag er zeker van zijn dat er in jouw bereide bio-producten géén bewaarmiddelen, smaakversterkers, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen zitten.

E hoeveel?

Op goedgeweten.be kom je te weten waar elk E-nummer voor staat.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294