Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wat vertelt het label over je biovoeding?

Je mag niet zomaar een biolabel op je product plakken; om zo’n label te verdienen, moeten producenten voldoen aan strikte voorwaarden. Je mag er zeker van zijn dat die gecontroleerd worden: bioproducenten moeten een gedetailleerd lastenboek bijhouden over elke stap in hun productie- en verwerkingsproces. Welke voorwaarden dat zijn, hangt af van het label in kwestie.

Euroleaf

Europees biolabel voor alle biovoeding. 95 tot 100 % van de ingrediënten moet uit biolandbouw komen. Er worden geen kunstmatige meststoffen, synthetische pesticiden of ggo’s gebruikt.

Meer lezen

Biogarantie

Belgisch privélabel voor biolandbouw. De regels zijn nog iets strenger dan bij Euroleaf: er mag geen nitriet gebruikt worden.

Meer lezen

Demeter

Label voor biodynamische landbouw. Boeren houden rekening met de stand van de planeten. Ook hier worden geen kunstmest, pesticiden of ggo’s gebruikt, en er zijn nog meer additieven verboden. 

Meer lezen

Fairtrade

Internationaal label voor eerlijke handel met het Zuiden. De boeren krijgen een eerlijk loon en sociale ondersteuning. Ze werken ook op een milieuvriendelijke manier.

Meer lezen

Ecocert

Frans biocosmetica-label. De productie van cosmetica gebeurt op milieuvriendelijke wijze en een deel van de ingrediënten is afkomstig uit biolandbouw.

Meer lezen

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294