Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Raphaël is leverancier van veggieproducten

Wat is jouw band met Bio-Planet?

Ik ben de zoon van de eigenaars van de Conserverie et Moutarderie Belge, een familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat en dat onder andere het biologische merk ‘La vache qui regarde passer les trains’ op de markt brengt. We zijn al leverancier van Bio-Planet sinds we met biologische producten begonnen zijn. Vandaag de dag nemen biologische producten een steeds belangrijker aandeel van onze activiteiten in. De ‘La vache’-producten zijn alleen verkrijgbaar in 100 % biologische winkels.

Wat is de link met veggie, de pijler die je vandaag vertegenwoordigt?

Het merendeel van onze producten is vegetarisch. Vooral dan onze smeerproducten, de paradepaardjes van La vache. Meer nog: ze zijn zelfs veganistisch. Zo beantwoorden ze aan de groeiende vraag van consumenten die alternatieven zoeken voor smeerproducten van dierlijke oorsprong. Denk maar aan boter, mayonaise of patés. Onze smeerproducten zitten vol smaak én vol karakter.

Vegetariër zijn, dat is vooral nieuwsgierig zijn en ook veel vragen stellen.

Raphaël, B-liever

Ben jij zelf ook vegetariër?

Ik beschouw mezelf als flexitariër, maar steeds meer als vegetariër. Mijn vrouw is vegetariër, zij heeft ons eigenlijk geïnspireerd voor onze smeerproducten. Ze zit niet in het bedrijf, maar heeft wel steeds innovatieve ideeën. Mijn privéleven speelt dus een belangrijke rol in onze ontwikkelingen als bedrijf. Anderzijds wil ik consequent zijn in wat ik verkoop. Aangezien ik veggieproducten maak, wil ik ook veggie leven.

Waarom denk je dat vegetarisme steeds belangrijker wordt?

Het is een maatschappelijke tendens. Mensen beginnen meer na te denken. Ze willen niet meer zomaar, op welke manier en op welk moment dan ook, iets consumeren. Vegetariër zijn betekent ook niet dat je alleen maar salade eet. Een vegetariër moet zorgen voor een evenwichtig eetpatroon om dierlijke eiwitten te compenseren. Ze stellen vragen, ze zijn nieuwsgierig.

Waarom is Bio-Planet de ideale partner voor vegetariërs?

Bio-Planet is een must voor de biologische consument in België. Voor mij heeft een veggielevensstijl enkel zin als het gepaard gaat met biologische en gezonde voeding. Veggieproducten maken om er dan vervolgens conserveermiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers aan toe te voegen? Neen, bedankt. Wij proberen zo clean mogelijk te zijn in de ontwikkeling van onze recepten. Onze smeerproducten worden gemaakt van zonnebloempitten, lijnzaadolie, groenten of fruit en kruiden. Geen ellenlange lijst van ingrediënten, dus!
 

Veggie voor iedereen

Maya

Maya-Seitan maakt al 30 jaar lang 100 % biologische seitan op basis van tarwe en spelt. Hun vakmanschap staat centraal, dat kunnen we al sinds 2008 bij Bio-Planet proeven.

Lees het verhaal

Zet je ook graag veggie op het menu?

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294