Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

B-liever Elisabeth leeft op het ritme van de seizoenen

Waarom is de pijler seasonal op jouw lijf geschreven?

Wie mijn blog Plantbased kent, weet dat we thuis allemaal plantaardig eten. Ikzelf, mijn man, mijn dochter van vier én mijn zoontje van anderhalf jaar oud. Maar net omdat onze maaltijden bijna volledig uit groenten en fruit bestaan, kiezen we ervoor om dat seizoensgebonden aan te pakken.

Wat zijn de voordelen van seizoensgebonden eten?

Seizoensgebonden eten is duurzamer, goedkoper, lekkerder én het zorgt doorheen het jaar voor variatie op je bord. Ik vind het fijn om een hele winter pompoenen te eten tot we ze beu zijn, om dan extra te genieten wanneer het tomatenseizoen eraan komt. Opvallend is ook dat seizoensgroenten en -fruit meer smaak bevatten. Rode vruchten bijvoorbeeld smaken buiten het seizoen naar niks, terwijl ze ‘s zomers heerlijk zoet en sappig zijn.

Seizoensgebonden eten zorgt doorheen het jaar voor variatie op je bord.

Elisabeth, B-liever

Krijg je jouw kinderen makkelijk mee in dat verhaal?

Ja, eigenlijk wel. Onze zoon is daar nog te klein voor, maar aan onze dochter leggen we alles uitgebreid uit. Zo begrijpt ze goed waarom we in de winter geen tomaatjes kopen. Als ze dan in de zomer weer kerstomaatjes kan snoepen, voelt dat echt als een lekkere beloning.

Groentjes snoepen, dat zal voor veel mensen niet logisch klinken

Wij eten oprecht liever seizoensgroenten en -fruit dan taart en koeken. (lacht) Venkel eet ik bijvoorbeeld heel graag. Ik kan dat gewoon vastpakken en opeten zoals een appel. Een venkel is rauw zo lekker, zonde om dat in een stoofpotje te gooien.
 

Geniet jij ook zo van 't seizoen?

Het Zilverleen

Bioboerderij Het Zilverleen levert al sinds de beginfase groenten aan Bio-Planet. Groenten die recht vanop het veld komen, geen overbodige kilometers afleggen en bovendien altijd helemaal in ’t seizoen zijn.  

Lees het verhaal

Nog meer seizoenslekkers

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294