Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Siri geeft als B-liever zoveel mogelijk spullen een tweede leven

Reuse, wat betekent dat voor jou?

Ik werd me ervan bewust toen ik een paar maanden geleden een nieuwe laptop kocht en mijn oude laptop inleverde. Ik hoopte dat ik er nog een centje voor zou krijgen, want ik draag goed zorg voor mijn spullen. Ze zeiden dat mijn laptop zelfs in zo’n goede staat was, dat ze hem nog tweedehands konden verkopen. Dat voelde echt goed!

Komt dat terug in verschillende aspecten in jouw leven?

Ja, ik ben er meer en meer mee bezig. Zo herkennen ze mij op kantoor aan de herbruikbare Bio-Planet-shopper waar ik al mijn spullen in meeneem. Ik koop en verkoop ook zoveel mogelijk kleren via tweedehandswebsites. Ik ben megavoorstander van kijken of er alternatieven zijn voordat je iets nieuws koopt. Je voelt je meteen minder schuldig, want je doet een koopje én je hebt een item een tweede leven gegeven.

Door mijn liefde voor opruimen ontdekte ik hoe ik spullen een tweede leven kan geven.

Siri, B-liever

Waar komt die interesse vandaan?

Tijdens de lockdown was ik veel thuis en begon ik te ontspullen. Ik ontdekte dat ik graag opruim, maar ik wilde dat op een verantwoorde manier doen. Veel dingen waren nog in perfecte staat. In plaats van ze weg te gooien heb ik ze dan weggegeven of verkocht. Zo heb ik mijn oude fiets aan een nichtje gegeven voor haar communie. Content dat ze was! Als je zorg draagt voor je spullen, verleng je hun levensduur en kan je er later iemand anders blij mee maken. Kan je ze verkopen? Dan is dat een win-win, want je verdient er zelf ook nog een centje aan.
 

Schuilt er ook een reuser in jou?

BeFre

Voor herbruikbare zakjes, broodzakken, fiets- en koeltassen werkt Bio-Planet samen met BeFre, een klein Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in CO2-neutrale herbruikbare zakken. 

Lees het verhaal

Ga eens aan de slag met restjes

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294