Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bij Benke en zijn collega’s staat respect met stip op één

Benke werkt bij De Groene Kans. Wat doen jullie daar precies?

Benke: “Ik werk er al bijna vijf jaar. We maken confituur en siroop, onder andere voor ‘t Vlierbos dat bij Bio-Planet verkocht wordt.”

Leen (begeleider): “Benke kan en doet eigenlijk alles. Van de bokalen ontsmetten tot de recepten uitrekenen en etiketten plakken. Je hoort het, we doen nog alles manueel en artisanaal. Dat is een bewuste keuze, want zo creëren we werk voor mensen die moeilijk ergens anders aan de slag kunnen. In ons maatwerkbedrijf staat respect met stip op één: respect voor wat onze mensen kunnen, maar ook voor wat ze niet of niet meer kunnen.”

Welke mensen werken er bij jullie?

Leen: “Mensen komen bij ons terecht omdat ze in het normale werkcircuit niet of niet meer aan de slag kunnen. Dat kan om medische redenen zijn, door brute pech of omdat ze laaggeschoold zijn.”

Benke: “Ik had bijvoorbeeld vroeger een fysiek zware job, ik was dakwerker in de bouw. Door gezondheidsproblemen kon ik dat werk niet meer uitvoeren. Uiteindelijk ben ik bij De Groene Kans terechtgekomen. Daar ben ik heel blij om.”

We hebben respect voor wat onze mensen kunnen, maar ook voor wat ze niet (meer) kunnen.

Leen, begeleider Benke

Wat is er zo bijzonder aan de producten die jullie maken voor Bio-Planet?

Benke: “Het appeldiksap!”

Leen: “Klopt! Voor de confituren van ‘t Vlierbos gebruiken we appeldiksap in plaats van suiker. Daar zijn we heel trots op, want het is vrij uniek.”
 

Is respect voor jou ook belangrijk?

Yarrah

De eigenaar van Berner sennenhond Dano wilde biologische hondenvoeding zonder chemische kleur-, geur- en smaakstoffen voor zijn hond. Nu, vele jaren later, is Yarrah marktleider op het gebied van biologische honden- en kattenvoeding.

Lees het verhaal

Lekkers met respect voor elk product

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294