Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pure smaken staan bij medewerker Lynn centraal

Pure taste, wat betekent dat voor jou?

Lekkere producten met een volle smaak, waarin je echt het verschil proeft. Als je bij ons een stuk lamsvlees eet, smaakt dat écht naar lamsvlees. Dat komt omdat er geluisterd wordt naar het ritme van de dieren en van de natuur, zonder daar vanalles in te forceren.

Wat is jouw lievelingssmaak?

De sappigheid van een goede tomaat. Ik kijk altijd zo hard uit naar het tomatenseizoen. Lekkere trostomaatjes, vleestomaten, groene tomaten, coeur de boeufs … Die combineer ik dan in een zomerse salade met mozzarella of geitenkaas, lente-ui, gember en olijfolie.

Luisteren naar het ritme van de natuur zorgt voor extra smaak op je bord.

Lynn, B-liever

Waar haal je inspiratie voor in de keuken?

Soms neem ik de tijd om door een mooi kookboek te bladeren, van Ottolenghi bijvoorbeeld. Maar meestal vind ik gewoon inspiratie in de producten zelf, door te experimenteren en verrassende kruiden toe te voegen. Ik heb daarvoor een paar speciallekes in mijn kast, zoals zwarte look en sumak.

Heb je tips om mensen kennis te laten maken met pure smaken?

Ten eerste: altijd verse kruiden in huis hebben. Of je ze nu op je terras of in de diepvries bewaart. Met zoutmengelingen - zoals zout met paprika, curry of blauwe kaas - kan je ook meteen een bijzondere finishing touch geven aan je gerecht. En ten slotte: proeven en laten proeven. Je kan niet iedereen overtuigen om bio te eten, maar eens ze het verschil proeven zijn ze meestal wel mee.
 

Fan van pure smaken?

De Trog

Biobakkerij De Trog bakt met pure ingrediënten. Dat levert broden en andere bakkerijwaren op met een pure smaak. 

Lees het verhaal

Pure recepten naar ieders smaak!

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294