Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bio-Planet-medewerker Romain is het meest fan van lokaal

Waarom is B-local belangrijk voor jou?

Ik hou van koken en eten. Voor mij is het belangrijk te weten wat ik eet en waar het vandaan komt. Ik wil begrijpen wat ik eet, het moet zinvol zijn. Lokaal is belangrijk voor het milieu, maar ook om de Belgische economie te steunen.

Wat is voor jou de definitie van een lokaal product?

We zijn een klein land, dus in mijn ogen is alles wat Belgisch is, lokaal. Ik consumeer ook hyperlokale producten, die afkomstig zijn van kleine producenten op enkele kilometers afstand van thuis. Voor mij is Bio-Planet een aanvulling op mijn algemene gewoonten. Ik koop zoveel mogelijk bij producenten in mijn streek en alle andere producten bij Bio-Planet.

Ik wil graag weten en begrijpen wat ik eet.

Romain, B-liever

Op welke manier draagt Bio-Planet bij op het gebied van lokale producten?

De lokale producten worden in de winkel goed gepromoot, met etiketten waarop de herkomst vermeld staat. De keuze wordt steeds groter. We gaan dus in de goede richting. We hebben zeer goede streekproducten, vooral groenten en fruit, maar ook vlees. De kwaliteit van ons vlees is fenomenaal. Het rund-, varkens- en kippenvlees is 100 % Belgisch. Voor rundvlees bijvoorbeeld werkt Bio-Planet Bergen exclusief samen met de coöperatie Ardenne Bovin, die de hele keten van A tot Z beheerst.

Je vertegenwoordigt lokaal kopen voor Bio-Planet, maar hoe vertaalt zich dat in je dagelijkse leven?

Ik kijk altijd naar de herkomst van de producten die ik koop. Het is een reflex geworden. Ik zeg niet tegen mezelf: "Ik ga eens kijken waar het vandaan komt". Ik doe het gewoon, het is een automatisme. Bij Bio-Planet heb ik bijvoorbeeld net houtskool ontdekt die in Bertrix wordt gemaakt. Geweldig om mee te barbecueën, veel beter dan de grote merken.

Wat vind je van het Belgoo-bier?

Het is een van mijn lievelingsbieren, een echte favoriet! Ik heb het anderhalf jaar geleden ontdekt. Het wordt in de streek gebrouwen en straalt vernieuwing uit. Het is een streekbier, traditioneel maar ongelooflijk boeiend.
 

Nog meer lokaal

Pur Natur

Van bij het begin was hun visie duidelijk: bioproducten aanbieden met respect voor de aarde, de planten en de dieren. En de productie ervan gebeurt helemaal in België.

Lees het verhaal

Recepten om van te smullen

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294