Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Judith deelt als B-liever haar tips voor een ecologische levensstijl

Wat betekent eco voor jou?

Ecologie staat voor harmonie tussen mens, dier en natuur. Het is hoog tijd dat we allemaal wat dichter bij de natuur gaan leven, want zonder de natuur kunnen we als mens niet bestaan. Kijk maar naar de bijen: als die verdwijnen, hebben we geen eten meer. Dat is toch akelig? Ecobewuste keuzes zijn daarom belangrijk, zelfs al zijn het kleine dingen.

Van waar komt jouw interesse in alles wat eco is?

Door te lezen en te luisteren heb ik veel geleerd. Sinds een aantal jaar ben ik daar echt actief mee bezig. Ook heb ik een opleiding tot herborist gevolgd, gewoon uit interesse voor wat je kan maken met ingrediënten uit de natuur.

Met een pot kokosolie, aloe vera en etherische oliën in huis kan je veel producten zelf maken.

Judith, B-liever

Wat maak je dan allemaal zelf?

Ik maak mijn eigen verzorgingsproducten. Met een pot kokosolie, aloë vera en etherische oliën in huis kan je veel producten zelf maken. Die ingrediënten vind je trouwens gewoon bij Bio-Planet, makkelijker kan het niet zijn. Ook gebruik ik zeepvlokken, natriumcarbonaat en etherische oliën als wasproduct. Of ik rasp mijn eigen vlokken van een stuk plantaardige zeep, als ik daar tijd voor heb.

Zijn je kinderen makkelijk mee te krijgen in het ecoverhaal?

In principe wel. Zeker op vlak van voeding, want veggie eten doen ze met plezier. Iets minder makkelijk is mijn obsessie met water besparen. Ik vind het zo erg om te zien hoe we al jaren met droogteperiodes en watertekort kampen. Ik kan er dan echt ver in gaan en van mijn kinderen vragen dat ze hun badwater recupereren om het toilet door te spoelen. Ze draaien dan eens met hun ogen, maar we dragen zo wel ons steentje bij.

Krijg je niet genoeg van eco?

Ecover

Met dezelfde pioniersspirit, dezelfde waarden en visie als Bio-Planet streeft Ecover naar een schonere wereld, ook tijdens het poetsen. 

Lees het verhaal

7 tips om ecologischer te wassen

Je wasmachine is een van de grootste verbruikers in je huishouden. Gelukkig hebben wij 7 makkelijkere tips die je wasbeurt een stuk duurzamer maken.

Bekijk de tips

Maak je eigen schoonmaakproducten

Zelf zerowaste-schoonmaakproducten maken is makkelijker dan je denkt. De kans is zelfs groot dat alle ingrediënten gewoon bij jou thuis in de kast staan. Jij voegt ze samen en dan ... shake it baby!

 

Aan de slag

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294