Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ecologisch. Pure smaken. Fair trade. Gezond. Veggie. Respectvol. Bij Bio-Planet wordt bewust kiezen makkelijk. Ben je er klaar voor? Wij ook.

There is local.

Bij Bio-Planet vind je heel wat producten van lokale leveranciers. Zo vermijden we dat voedsel onnodige kilometers moet afleggen en werken we mee aan een betere toekomst voor onze bioboeren. In jouw Bio-Planet-winkel ontdek je een heel gamma aan producten uit jouw streek of uit eigen land.

There is eco.

Jij draagt zorg voor de planeet. Wij ook. Zowel bij de keuze van producten als van leveranciers houden we de effecten op lange termijn in het achterhoofd. Zo zijn heel wat verpakkingen in onze rayons composteerbaar en wordt er niet ingevoerd per vliegtuig, enkel per boot. Voor schoonmaak- en verzorgingsproducten kiezen we steevast voor puur natuur, met degelijke materialen en zonder microplastics. Samen dragen we ons steentje bij met bijvoorbeeld tandenborstels uit bamboe of shampoobars.

There is seasonal.

Bij Bio-Planet kiezen we altijd voor het beste van het seizoen. Recht vanop het veld of vers uit de boomgaard, seizoensgroenten en -fruit smaken altijd het best. Daarom vind je in jouw Bio-Planet-winkel ook bijvoorbeeld minder tomatensoorten buiten het seizoen. Zo verkleinen we onze voetafdruk door geen overbodige kilometers af te leggen.

There is respect.

Respect voor de boeren. Voor ambacht en vakmanschap. Voor dieren. Voor alle medewerkers. En ook voor jou. We kiezen zoveel mogelijk voor fair trade, ambachtelijke producten en bioteelt waarbij de dieren ruimte krijgen en in openlucht leven. 

There is reusable.

We kiezen voluit voor herbruikbaar, met onze biokatoenen broodzakken en herbruikbare groente- en fruitzakjes. Breng ook zeker je eigen potjes mee naar de winkel want die vullen we graag met producten uit de bedieningstoog.

There is pure taste.

Door te kiezen voor biologisch geteelde groenten, fruit of grondstoffen trekken we de kaart van de smaak. En dat verschil proef je. Denk maar aan brood of kaas, echte smaakbommetjes. Daarnaast kiezen we met zorg producten voor je uit die met veel respect voor de grondstoffen gemaakt zijn. We vernieuwen constant ons assortiment, zo krijg je de kans om unieke producten te ontdekken. Proef het zelf en probeer een van onze toprecepten.

There is fair trade.

Respect voor iedereen betekent ook een eerlijk loon voor boeren uit het Zuiden. Van koekjes tot koffie en fruitsap, wij kiezen voor fair trade en eerlijke handel.

There is veggie.

Ga jij voor een volledig vegetarische of vegan levensstijl? Of kies je eerder af en toe voor een veggie of vegan alternatief? Bij Bio-Planet vind je de lekkerste vleesvervangers en alternatieven voor dierlijke producten. Laat je inspireren door onze heerlijke veggie- en vegan recepten en bestel je producten makkelijk online in de Bio-Planet-webshop op collectandgo.be.