Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ecologisch

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten? Check! Bij Bio-Planet vind je een ruim assortiment. Ook voor een verfijnde selectie kookboeken, pedagogisch verantwoord speelgoed en schoolgerief met FSC-label, ben je bij Bio-Planet aan het juiste adres. Neem een duik in onze 1.000 ecologische producten.

Schoonmaakmiddelen

In onze winkels vind je bijna uitsluitend schoonmaakmiddelen met het Ecocert-label: Ecover, Ecodoo, Etamine du Lys, Seepje, Boni Eco. Het Ecocert-label garandeert dat deze producten uit minimaal 95 % plantaardige of natuurlijke afgeleide actieve ingrediënten (niet water) bestaan en dat het product voldoet aan de hoge ecologische standaards, uitgezet door Ecocert.

Verzorgingsproducten

Op zoek naar verzorgingsproducten met het Cosmebio Bio-label? In onze rekken stralen alleen producten die bestaan uit minstens 90 % natuurlijke bestanddelen, van merken als CÎME, Coslys, BIOTOP, Weleda, Urtekram. 

Kies je daarbovenop voor zero waste in de badkamer? Ga dan voor  de vaste shampoos, deo-crèmes, tandpastapoeder in een glazen verpakking ... van Ben&Anna, Wash Wash Cousin, Douce Nature ...

Kookboeken, speelgoed en schoolgerief

Geïnteresseerd in glutenvrij koken, vegetarische-vegan recepten, het keto-dieet , de Paleo-leefstijl of raw food? Tussen onze kookboeken vind je zeker je gading. Ook voor speelgoed maakten we een leuke selectie pedagogisch verantwoord speelgoed, waarbij materiaalgebruik van groot belang is (geen plastics, artificiële kleurstoffen of schadelijke kunststoffen). En wanneer het tijd is om terug naar school te gaan, kan dat met schoolgerief met FSC-label. 

Boni Eco

Ons eigen merk Boni Eco telt momenteel 17 duurzame producten voor onderhoud, verzorging en tuin, zoals vloeibaar wasmiddel, allesreiniger of afwasmiddel. Die bestaan voor zo’n 99 % uit natuurlijke ingrediënten. Ook onze verzorgingsproducten zoals douchegel, conditioner en shampoo zijn voor 98 % gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De huishoudrollen en het wc-papier zijn gemaakt van 100 % gerecycleerd papier, de pedaalemmerzakken van 100 % biologisch afbreekbaar materiaal. 

Met ecolabel

Op elke verpakking vind je een hoogwaardig ecolabel: Ecocert voor detergenten, wasmiddelen en persoonlijke verzorging, Cosmebio Bio voor verzorgingsproducten, Blaue Engel voor papierwaren, Vinçotte voor vuilniszakken en FSC/PEFC voor aanmaakblokjes.