Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Jonge wortelen met loof

De topfavoriet van kinderen! Knapperige en smaakvolle jonge worteltjes met loof . Lekker in allerlei bereidingen of zo uit het vuistje. 

Wortelen kopen en bewaren

Kleine wortelen met hun geconcentreerde smaak zijn ideaal om te stoven, te roosteren of rauw te eten. Gebruik de grotere exemplaren voor soep. Leg wortelen onderaan in de groentelade in een gesloten zak.

Tips voor wortelen

  • Lekker rauw (geraspt of in dunne repen), gestoofd of gestoomd. Of snij in stukken en rooster ze in de oven, heerlijk met een dressing van tahin, citroensap, een geplet knoflookteentje, zwarte peper en zout.
  • Ook het loof kan je gebruiken voor bijvoorbeeld pesto, zolang het een frisse kleur heeft en niet verwelkt is. Enkel het stukje loof net aan de wortel snij je er beter af, dit kan erg bitter smaken.