Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Aardappelen

Aardappelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar de nieuwe aardappeloogst van Belgische bodem vind je tijdens de zomermaanden in de winkels. Bewaar aardappelen altijd op een koele, donkere plaats.

Kooktips voor aardappelen

  • Vastkokende aardappelen zijn ideaal om te koken, te stomen, te bakken of te roosteren. Lekker in een zomerse salade of op een spiesje bij de barbecue. Je kan er ook een lekker geprakte puree van maken. Meng er wat zure room en verse kruiden onder en serveer met bijvoorbeeld gebakken vis.
  • Van bloemige aardappelen maak je heerlijk smeuïge puree en krokante frietjes. Als je ze bakt of roostert, krijgen ze een krokant kruim.
  • Aardappelen houden niet van water. Laat ze dus geen halve dag weken in een kookpot. Kook ze gaar in zo weinig mogelijk water in een afgedekte kookpot.
  • Een ideale match met: tijm, rozemarijn, zwarte peper, paprika, sumak, kerrie of kurkuma.
  • Gooi de schillen niet weg, maar maak er zelfgemaakte chips van.
  • Speciale soorten: de yakon en de zoete aardappel

Wist-je-datjes over patatjes

De aardappel is een typisch Belgisch streekproduct. Maar weet jij er alles over? Waarmee vormen ze de ideale match? Zijn aardappelen dikmakers? Zit er vitamine C in een aardappel? ...

Wist-je-dat?