Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wortelpeterselie

Deze variant van peterselie is een echte winterse knolgroente. Zijn smaak zit tussen knolselder en peterselie, en is wat robuust en aards. Ook al lijkt deze wortel dus sterk op pastinaak, de smaak is heel anders (en minder zoet).

Wortelpeterselie kopen

Let erop dat de wortels nog stevig aanvoelen en dat het loof er fris uitziet.

Tip Gebruik wortelpeterselie als koolhydraatarm alternatief voor gebakken aardappeltjes. 

Kooktips voor wortelpeterselie

  • Rasp rauwe wortelpeterselie fijn en gebruik in een slaatje. 
  • Rooster wortelpeterselie in de oven, alleen of samen met andere knolgroenten zoals wortels, knolselder, koolraap ... 
  • Verwerk wortelpeterselie in een stamppot met andere groenten, in puree of in soep.
  • Lekkere smaakcombinaties: een puree van wortelpeterselie, aardappel en wortel, gecombineerd met gebakken witte vis. Kleingesneden en gestoofde wortelpeterselie samen met champignons door een pasta gemengd. Een wokgerecht met wortelpeterselie, verse munt en koriander.