Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kool

Witte, groene, rode of Chinese kool en spruitjes zijn echte wintergroenten, ideaal om te wokken, stoven of gewoon rauw te gebruiken. Je kan ze lang bewaren in de koelkast, of eerst stoven en daarna invriezen.

Kooktips met kool

  • Kook dunne reepjes kool kort in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder stromend koud water. Stoof nadien in een beetje boter of olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zo blijvende smaak en de textuur behouden.
  • Rauwe kool kan je ook opleggen. Verhit een mengeling van natuurazijn, water en honing of suiker. Voeg smaakmakers (steranijs, gember, laurier, tijm …) toe. Laat de suiker smelten. Snipper de kool heel fijn en doe in brandschone bokalen. Duw goed op elkaar en vul de bokaal tot helemaal bovenaan met de hete azijn en sluit onmiddellijk. Laat minstens een week trekken. Heerlijk op een sneetje brood met sterk smakende kaas.

7 x ode aan de wintergroente

Zo bereid je de zeven smakelijkste wintergroenten!

Op de bbq, in gratin of als chips ... Alles kan!